Ketel 1 webshop
Ketel 1 webshop
MENUMENU
Lancering Esquire's Jenever Manifest

18 mei 2017

Lancering Esquire's Jenever Manifest Bar De Vlieg

Amsterdam, 18 mei 2017 - De lancering van Esquire's Jenever Manifest vond plaats in Bar De Vlieg met mede-jeneverliefhebbers. www.esquire.nl/jenever

Esquire's Jenever Manifest

De naam van de pop-up, Bar De Vlieg, is een verwijzing naar d’Vijff Vlieghen, haar oprichter Nicolaas Kroese en zijn bijzondere methode om het restaurant onder de aandacht te brengen van het publiek: met een koperen kooi met vijf bronzen vliegen in zijn hand. Restaurant d’Vijff Vlieghen, onderdeel van NH Hotel Group, kent een rijke historie waarin onder andere beroemdheden als Winston Churchill, President Roosevelt, Gorbatsjov, Bruce Springsteen en Walt Disney te gast waren.

De samenwerking van d’Vijff Vlieghen met de even zo beroemde distilleerderij uit Schiedam, Nolet Distillery, kon niet uitblijven: beide Nederlandse merken hebben een rijke historie en zijn al jaren succesvol bij zowel nationaal als internationaal publiek. Bar de Vlieg wordt gerund door The Fabulous Shaker Boys, beroemd én befaamd in de Nederlandse cocktailscene.

De bar kent een drankenkaart met een smakelijke selectie uit het assortiment van de Schiedamse distilleerderij: KETEL 1 Jenever, KETEL 1 Matuur, Ketel One Vodka en Nolet’s gin. De diverse cocktails, kopstootjes en mixers worden geserveerd met bijpassende bargerechtjes. Bar de Vlieg is vanaf 1 december vijf dagen per week geopend van 17.00 tot 24.00 uur en bevindt zich aan de Spuistraat 294, aan de voorzijde van restaurant d’Vijff Vlieghen. Hier kunnen gasten indien gewenst ook genieten van een speciaal dinermenu geïnspireerd door de gecombineerde historie van het restaurant en de distilleerderij.

Bar de Vlieg, Spuistraat 294, www.bardevlieg.nl

 

Over d’Vijff Vlieghen

Vijf 17e-eeuwse gebouwen in het hart van Amsterdam vormen samen restaurant d’Vijff Vlieghen: een waar culinair museum. Het restaurant is ingericht in oud-Hollandse stijl en aan de muren zijn vier originele etsen van Rembrandt te bewonderen. Nadat Nicolaas Kroese het restaurant in 1939 opende, bezochten in de loop der jaren ontelbare filmsterren, muzikanten en schrijvers d’Vijff Vlieghen. Hun namen zijn vereeuwigd in de honderden koperen naamplaatjes op de stoelen van het restaurant. De keuken combineert traditionele Nederlandse gerechten met duurzame en smaakvolle biologische producten. Restaurant d’Vijff Vlieghen maakt onderdeel uit van de internationale hotelketen NH Hotel Group, dat eerder succesvol het pop-up concept Roomservice at Olof’s, cocktailbar The Tailor en de restaurants Vermeer, Swych en The White Room opende in haar Amsterdamse hotels.

 

Over Nolet Distillery

Gedistilleerde dranken worden in Schiedam al eeuwen gestookt in de distilleerderij die door Joannes Nolet in 1691 werd opgericht en sindsdien door de familie Nolet onafgebroken wordt voortgezet. Tegenwoordig wordt Nolet Distillery geleid door Carel Nolet sr. (10e generatie) en zijn beide zonen, Carel Nolet jr. en Bob Nolet (11e generatie). In de jaren ‘70 liet Carel Nolet sr. KETEL 1 Jenever het levenslicht zien. Daarna veroverde hij Amerika met Ketel One Vodka en introduceerde er zes jaar geleden Nolet’s Dry Gin. Sinds 2014 is er KETEL 1 Matuur, een bijzondere blend van jonge en gerijpte graanjenever, waarvan de granen-eau-de-vie alle tijd heeft gekregen te rijpen in eikenhouten fusten. Het gevolg: een mooie lichtbruine kleur, milde houttonen en een hint van vanille; een jenever die niet onderdoet voor een goede cognac of whisky.

Voor meer informatie, beeldmateriaal, achtergrondinformatie neem contact op met Vandennorth & company, David van den Noord via: 06 20 00 08 88 of david@vandennorth.com