Age check

18 jaar of ouder?

Sorry, je moet 18 jaar of ouder zijn om de website te bezoeken.

Maakproces

Zo stoken wij een nummer 1 jenever

Iedereen die bij ons werkt, deelt dezelfde passie: de perfecte jenever stoken. Hoe dat proces in zijn werk gaat? We nemen je graag mee.

Het maakproces

In acht stappen

stap 1

Perfect van binnen

Alles begint bij de manier van stoken en de ingrediënten. KETEL is een zachte en zuivere jenever van graandistillaten, een gelagerde granen-eau-de-vie én een kruidenmelange.

de perfecte jenever stoken

Iedereen die bij ons werkt, deelt dezelfde passie

stap 2

Geheim recept

Het recept voor KETEL 1 is al 11 generaties geheim en dat blijft zo, maar tijden veranderen en KETEL 1 ontwikkelt zich mee. Elk nieuw inzicht of ingrediënt wordt nauwkeurig opgetekend in dagboeken, veilig opgeborgen in een kluis. De sleutel wordt van vader op zoon overgedragen.

stap 3

Distilleren

Distilleren is een precies proces. Graandistillaten en een op fusten gelagerde granen-eau-de-vie worden gestookt in de ketel. Dit wordt vervolgens opgeslagen in ondergrondse vaten. De perfecte plek voor het ‘huwen’ met de kruidenmelange volgens familierecept en de aroma’s, die daar worden toegevoegd.

stap 4

De oudste ketel van Nederland

KETEL 1 is vernoemd naar de oudste, nog werkende koperen distilleerketel van Schiedam. De ketel wordt nog steeds met houtvuur gestookt. Hoe modern we ook zijn, onze tradities nemen we serieus.

stap 5

Alleen als de familie ja zegt

Na het distilleren, wordt KETEL 1 persoonlijk gekeurd door de familie Nolet. Pas nadat de handtekening is gezet, gaat het de flessen in. Een traditie die kwaliteit garandeert.

Maakproces

Een traditie die kwaliteit garandeert

stap 6

Dat klinkt naar meer

Een feest voor je oren: het lichte geklingel van de flessen bij het volautomatisch bottelen. Dit gebeurt tot op de milliliter precies.

stap 7

Van magazijn naar slijterij

Alle flessen worden verpakt in dozen voor distributie door het hele land. Natuurlijk ook naar een slijterij bij jou in de buurt.

stap 8

En nu naar jou

Thuis, in cafés, clubs, restaurants én natuurlijk op festivals … KETEL 1 is overal een graag geziene gast. Geniet ervan en welkom bij de familie.