MENUMENU

Sinds 1691

Ondanks de dreiging van oorlog met Frankrijk, besluit Joannes Nolet in Schiedam een distilleerderij te beginnen. Onvermoeibaar experimenteert hij met kruiden en specerijen om de volmaakte smaak te vinden. Zijn bevindingen vertrouwt hij toe aan zijn dagboeken en die vormen nu, ruim drie eeuwen later nog steeds de basis voor de ambachtelijk gestookte KETEL 1 jenever. Een inspiratiebron voor een van de oudste familiebedrijven van Nederland. Met inmiddels de 10e en 11e generatie Nolet aan het roer. En waar modern ondernemerschap hand in hand gaat met respect voor traditie.

10
Carel Nolet

Carolus Nolet 1941 - heden

Huidige eigenaar van Jeneverstokerij Nolet en hoofd van de familie Nolet. Carolus heeft een diepe passie voor de kunst van het distilleren. In navolging op KETEL 1 jenever introduceert hij vanaf 1983 Ketel One vodka in Amerika. In 2O1O volgt de introductie van Nolet’s Silver en Reserve gin en in 2014 KETEL 1 MATUUR. Vanaf 1980 breidt hij gestaag Jeneverstokerij Nolet op historische wijze uit tot een moderne distilleerderij aan weerszijden van de Buitenhaven. In vijf jaar tijd (2000-2005) bouwt hij tevens de nieuwe hoogste stellingmolen ter wereld De Nolet en voegt deze opvallende molen toe aan Jeneverstokerij Nolet.

9

Paulus Nolet 1915 - 2001

Ondanks tegenslagen door de Tweede Wereldoorlog houdt Jeneverstokerij Nolet stand onder leiding van Paulus. Van de 40 distilleerderijen die de oorlog overleven, blijven er uiteindelijk 4 over: Jeneverstokerij Nolet is er daar één van. Paulus kan het familiebedrijf overdragen aan zijn zoon Carel.

8

Joannes Nolet 1867 - 1934

De Nolet distillaten zijn bekend over de hele wereld en Joannes besluit een distilleerderij te bouwen in Baltimore, Maryland USA, voor zijn Amerikaanse cliëntèle. De distilleerderij is een succes, maar vanwege de Drooglegging in de Verenigde Staten (1920-1933) moet Joannes de distilleerderij in Baltimore achterlaten.

7

Jacobus Nolet 1836 - 1906

In tijden van toenemende industrialisatie, blijft Jacobus de familietraditie en het ambachtelijke distillatieproces trouw. Hij benut wel de voordelen van de nieuwe technieken en investeert in stoom-aangedreven apparatuur. Dit vereenvoudigt het productieproces in de distilleerderij.

6

Joannes Nolet 1801 - 1861

Joannes koopt de grond waar Jeneverstokerij Nolet vandaag de dag is gevestigd. Dit blijkt een gouden greep, net als zijn beslissing om aandelen te kopen in meerdere Schiedamse molens. De eeuwenoude traditie kan rustig doorgroeien.

5

Jacobus Nolet 1773 - 1811

Ondanks de beproevingen van de Franse Revolutie brengt de toegewijde Jacobus het Nolet merk verder. Net zo veelzijdig als zijn vader zorgt hij voor groei van de distilleerderij en is hij tegelijkertijd de Schiedamse bevolking van dienst als dokter.

4

Joannes Nolet 1747 - 1835

Joannes draagt de traditie voort en wordt ook Burgemeester van Schiedam. Jeneverstokerij Nolet blijft floreren onder zijn leiding en de Nolet spiritualiën verlaten dagelijks de stad.

3

Joannes Nolet 1712 - 1772

Jeneverstokerij Nolet breidt nog verder uit onder leiding van Joannes. Hij renoveert de distilleerderij om plaats te maken voor nieuwe apparatuur en verbetert de infrastructuur zodanig dat de toevoer van water voor het distillatieproces is gegarandeerd.

2

Jacobus Nolet 1682 - 1743

Neemt Jeneverstokerij Nolet over van zijn vader Joannes en breidt deze uit om zijn groeiende en loyale cliëntèle optimaal van dienst te kunnen zijn. In 1735 koopt hij een graanmolen, zodat Jeneverstokerij Nolet altijd is voorzien van gemalen graan voor het distillatieproces.

1

Joannes Nolet 1638 - 1702

De oprichter van Jeneverstokerij Nolet in Schiedam in 1691. Zijn bevindingen uit zijn onvermoeibare experimenten met kruiden en specerijen vertrouwt hij toe aan zijn zoon en dagboeken. Deze kennis vormt nu, ruim drie eeuwen later, nog steeds de basis voor de ambachtelijk gestookte KETEL 1 jenever.