MENUMENU

Zaterdag 2 september 2017

Nacht van het 250-jarige Park

Lichtkunst, theater, muziek en raamkunst in het oudste stadspark van Nederland. Ga op zaterdag 2 september naar de Plantage in Schiedam!

Bach en hiphop
De Rijnmondband zorgt voor een grootse opening om 20:00 uur. Zij maken een rondgang door het park, je hoort Bach en Beethoven, maar ook Jazz, Rock & Roll en Hiphop. Op allerlei plekken in het park zie je lichtkunstwerken en projecties zich onthullen zodra het donker wordt. Jonge kunstenaars her-vertellen de 250 jarige geschiedenis van de Plantage vanuit allerlei verrassende disciplines: mode, theater, slam poetry en (licht)kunst.

Interactief programma
De deelnemende kunstenaars zijn de crème de la crème uit de Rotterdamse kunstwereld. Dean Bowen komt met een kruising tussen literatuur en sport: slam poetry. Twee dichters gaan op een podium de strijd aan, en het publiek bepaalt wie de beste is. Ook bij het muzikaal theater van Tinman and the Telephone heeft het publiek met een smartphone invloed op de muziek en het volume.
Van Aldo Hoeben en Hester Scheurwater zijn er speciaal gemaakte lichtkunstwerken te zien, er is werk van modeontwerper Martijn van Strien, van kunstenaar Chantal van Heeswijk en een rondrijdend werk van Erik Groen. In 80 ramen van monumentale panden rondom de Plantage is Raamkunst te zien. De kunstenaars kiezen een huis uit en maken in samenwerking met de bewoners hun unieke sfeer. Ook het Stedelijk Museum Schiedam richt een of meerdere ramen in.

Patatje Plantagekunst
Daarna kan er gedanst worden tot in de kleine uurtjes met coverband Big Deal. Natuurlijk is er ook de verlichte dansvloer - een hit uit eerdere jaren - en een muziekpodium bij het amfitheater. Voor nachtelijke trek maakt kunstenares Yvon Koopman een Patatje Plantagekunst, zijn er speciaalbieren van tapperij het Weeshuis, wijnen van Wijning en KETEL 1 Fresh Lemonade van Nolet Distillery.

De Nacht van het Park heeft 3 keer eerder plaatsgevonden in de Plantage en trok in 2010 landelijke aandacht met zo’n 5000 bezoekers. Deze editie ter ere van het 250-jarig jubileum belooft extra bijzonder te worden in samenwerking met veel lokale partners en sponsors.

20.00-02.00
Stadspark de Plantage, Tuinlaan, 3111 AW Schiedam
gratis